Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w towarzystwie żeberek, kaszy, ogórków gruntowych w śmietanie
Wykonanie:
Najpierw zajęłam się mięskiem, bo wiadomo najdłużej się smaży, niż inne dodatki.
Umyłam żeberka posoliłam posypałam papryką czerwoną wędzoną oraz wysmarowałam je keczupem.
Obsmażyłam i poddusiłam na patelni dobrą godzinkę, by mięsko zmiękło.
Fasolkę szparagową umyłam poobcinałam ogonki i na patelnię. Dusiłam do miękkości i odcedziłam z wody.
Masło rozgrzałam i dodałam fasolkę szparagową obsmażyłam lekko i posypałam bułką tartą. Jeszcze chwilę razem smażyłam i gotowe.
Ogórki gruntowe obrałam, starłam na tarce na grubych oczkach.
Odcedziłam z wody i dodałam śmietanę sól, pieprz i trochę soku z cytryny by miało bardziej wyrazisty smak.
Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
Musze powiedzieć, że całość super się komponowała. Smacznie treściwie i zdrowo.