Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w towarzystwie żeberek, kaszy, ogórków gruntowych w śmietanie

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Danie obiadowe dla czterech osób. Fasolka szparagowa w towarzystwie żeberek, kaszy, ogórków gruntowych w śmietanie.

Składniki:

Składniki:

kasza perłowa 1 szklanka
ogórki 1 kg
śmietana 18% 300 gramów
fasolka szparagowa 700 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 82% 2 łyżki
żeberka 4 sztuki
sól 0.5 łyżeczki
pieprz 0.5 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczki
ketchup 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 0.5 łyżeczki

Porada

Jeśli nie macie masła to możecie fasolkę usmażyć na margarynie. Zamiast ogórków gruntowych można wykorzystać nasze kanapkowe :)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w towarzystwie żeberek, kaszy, ogórków gruntowych w śmietanie

Wykonanie:
Najpierw zajęłam się mięskiem, bo wiadomo najdłużej się smaży, niż inne dodatki.
Umyłam żeberka posoliłam posypałam papryką czerwoną wędzoną oraz wysmarowałam je keczupem.
Obsmażyłam i poddusiłam na patelni dobrą godzinkę, by mięsko zmiękło.
Fasolkę szparagową umyłam poobcinałam ogonki i na patelnię. Dusiłam do miękkości i odcedziłam z wody.
Masło rozgrzałam i dodałam fasolkę szparagową obsmażyłam lekko i posypałam bułką tartą. Jeszcze chwilę razem smażyłam i gotowe.
Ogórki gruntowe obrałam, starłam na tarce na grubych oczkach.
Odcedziłam z wody i dodałam śmietanę sól, pieprz i trochę soku z cytryny by miało bardziej wyrazisty smak.
Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
Musze powiedzieć, że całość super się komponowała. Smacznie treściwie i zdrowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak