Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika

5.0
(67)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
3 kilogramy
cebula
600 gramów
marchew
600 gramów
ketchup
12 łyżek
koncentrat pomidorowy
270 gramów
olej
1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 ziaren
Sklep Prymat
cukier
9 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
ocet
8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika

Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze części i gotujemy.

Marchew trzemy na grubej tarce, a cebule kroimy w piórka.

Marchew i cebulę dusimy na oleju, gdy zmiękną dodajemy sól, cukier, ocet, ketchup, koncentrat, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Dusimy około 15 minut i dodajemy fasolkę.

Wkładamy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 28.10.2013 14:26
lubię fasolke !!
dodi 28.10.2013 14:12
pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak