Fasolka szparagowa w słoiku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 g
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżki
  • marchewka

    1
  • ocet 10 %

    1 łyżka
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min. Taką fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlena/Kinia 22.11.2011 16:02
na zimę jak znalazł:)
Monika111 03.10.2011 21:14
Fajna :)
Wafelek2601 09.07.2011 00:28
przydatny przepis
tomek18 19.06.2011 10:01
super przepis
pacpaw 26.11.2010 23:34
wiem wiem. Czekam już 3 tygodnie na skasowanie tego zdjęcia. Zdjęcia fasolki czekają na pulpicie ;)
misia53 26.11.2010 22:23
Przepisy są o.k.
misia53 26.11.2010 22:23
Do fasolki i do dzemu masz jednakowe zdjęcia
Grażyna13 08.11.2010 10:34
Smaczna ta fasolka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat