Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Fasolka szparagowa w słoiku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
500 g
koncentrat pomidorowy
1 łyżki
marchewka
1
ocet 10 %
1 łyżka
olej roślinny
2 łyżki
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min. Taką fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 22.11.2011 16:02
na zimę jak znalazł:)
Monika111 03.10.2011 21:14
Fajna :)
Wafelek2601 09.07.2011 00:28
przydatny przepis
tomek18 19.06.2011 10:01
super przepis
pacpaw 26.11.2010 23:34
wiem wiem. Czekam już 3 tygodnie na skasowanie tego zdjęcia. Zdjęcia fasolki czekają na pulpicie ;)
misia53 26.11.2010 22:23
Przepisy są o.k.
misia53 26.11.2010 22:23
Do fasolki i do dzemu masz jednakowe zdjęcia
Grażyna13 08.11.2010 10:34
Smaczna ta fasolka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak