Fasolka szparagowa w słoikach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka bez włókien

    2 kg
  • sól

  • sól

    1,5 łyżki
  • cukier

    1/2 łyżki
  • Zalewa:

    1 litr
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę przebrać, umyć, zalać gorącą, osoloną wodą i gotować 3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Układać ciasno w słoje, pozostawiając około 3 cm wolnej przestrzeni od góry słoja. Zalać zalewą, zamknąć słoje i gotować przez 2 dni po 30 minut od momentu zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 25.01.2013 13:22
pychota;]
aacaac 20.07.2011 08:12
extra
klaudusia198888 01.01.2011 23:49
uwielbiam fasolke szparagowa
alaaa 17.08.2010 18:53
idealna na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat