Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie do słoiczków.
Kroki postępowania
W przygotowaniu fasolki tym sposobem dobrze jest użyć dużej patelni na której będzie można pomieścić wszystkie składniki razem.Z tej porcji wyszło mi cztery duże słoiczki plus solidna porcja,którą zjadłam zaraz po przygotowaniu na ciepło w ramach kolacji.Fasolka ma pyszny,wyrazisty smak,jest intensywnie pomidorowa,wyczuwa się w niej posmak niczym ryby po grecku zapewne za sprawą podsmażonej cebulki z marchewkę.Ten sos,ta pomidorowa zalewa świetnie pasuje do szparagowej fasolki.Taką fasolkę można przygotowywać i do słoiczków i bez wekowania jako posiłek,bo jest smakowita i sycąca.Może stanowić świetny dodatek do innych dań,obiadu lub też można zjadać ją sama jako odrębny posiłek.