Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w orzechach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 600 g
oliwa 4 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki
migdały 2 łyżki
pestki dyni 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w orzechach

Fasolkę czyścimy ii gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Na dużej patelni lekko rozgrzewamy oliwę, Wrzucamy posiekane orzechy i migdały-smażymy na małym ogniu 2 min, następnie dorzucamy pestki dyni i słonecznika- smażymy jeszcze 2 min. Dorzucamy posiekaną natkę- smażymy jeszcze 1 min.
Po tym czasie dodajemy na patelnię odsączoną fasolkę. Wszystko mieszamy.
Wykładamy na talerze, dodajemy w razie potrzeby sól i pieprz.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.10.2016 17:05
Ciekawy przepis :)
MonikaW 18.10.2016 14:33
oj w sezonie muszę zrobić
Justi2401 18.10.2016 14:27
Takiej jeszcze nie próbowałam, do tej pory tylko z bułką tartą i masełkiem. Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak