Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w mięsnym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 300 g
mięso mielone wieprzowe 300 g
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
olej rzepakowy
sól i pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w mięsnym sosie

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki
Krok 1 - Fasolka szparagowa w mięsnym sosie foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w mięsnym sosie foto
3
Dodajemy fasolkę, mieszamy.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w mięsnym sosie foto
4
Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Fasolka szparagowa w mięsnym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.08.2016 21:46
same pyszności
benka 20.08.2016 20:07
Fajny sposób na fasolkę.
KORAL 20.08.2016 19:32
Smaczne danie :)
gosia56 20.08.2016 14:47
na pewno pyszne danie;)
AZgotuj 20.08.2016 10:14
uwielbiam fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak