Fasolka szparagowa w greckim stylu

Fasolka szparagowa w greckim stylu

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Nasze wszystkie smaki w jednej formie <3
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • fasolka szparagowa

    500 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    100 gramów
  • ser feta

    100 gramy
  • olej z pestek winogron

    50 mililitrów
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • bazylia świeża

    1 garść
  • filety z kurczaka

    300 gramów
  • olej rzepakowy

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy, kroimy na kawałki.

Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki.

Ser kroimy w drobną kostkę.

Olej blendujemy z czosnkiem i świeżą bazylią.

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat