Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w greckim stylu

5.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Nasze wszystkie smaki w jednej formie <3

Składniki:

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gramów
pomidorki koktajlowe 100 gramów
ser feta 100 gramy
olej z pestek winogron 50 mililitrów
ząbki czosnku 2 sztuki
bazylia świeża 1 garść
filety z kurczaka 300 gramów
olej rzepakowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w greckim stylu

Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy, kroimy na kawałki.

Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki.

Ser kroimy w drobną kostkę.

Olej blendujemy z czosnkiem i świeżą bazylią.

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak