Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50-60 dag
mąka 1 szk
woda 70 ml
mleko 100 ml
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
ocet 1 łyżka
żółty ser starty 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w cieście

Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć na sicie.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość przelać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuch. 05.08.2023 10:41
Nie wyrażam zgody na jakiekolwiek przetwarzanie moich danych osobowych. Uważam, że Wasz komunikat w tej sprawie, nie przewidujący innych możliwości (np. odrzuć wszystko), jest przekroczeniem prawa.
anka1988 18.08.2017 08:30
fajna propozycja, ja zazwyczaj podaje gotowaną z wody z bułką tartą. Ta będzie fajna chrupiąca.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak