Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 600 g,
masło 60 g,
sól 1 łyżeczka,
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki,

dodatkowo;

sól i pieprz do smaku,
ziemniaki ugotowane 1,5 kg,
jajko sadzone ,

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w bułce tartej z dodatkami

Z fasolki odciąć końcówki i dokładnie ją wypłukać.

Następnie przełożyć do garnka i zalać zimną wodą dodając łyżeczkę soli.

Doprowadzić do zagotowania i gotować pod przykryciem ok. 15- 20 minut, a najlepiej do miękkości fasolki.

Ugotowaną fasolkę odcedzić.

Na patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i smażyć aż bułka lekko się przyrumieni.

Włożyć fasolkę doprawiając solą i lekko pieprzem według swojego smaku.

Wymieszać, aby fasolka połączyła sie z bułką tartą.

Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami ( ziemniaki w całości malutkie ) oraz z sadzonym jajkiem podanym na ziemniaczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.07.2017 23:33
Dobre jedzenie.
Bożena Matuszczyk 16.07.2017 16:02
Dziękuję, Wam ;)
SzczyptaChili 16.07.2017 12:14
Idealny , letni obiad :)
gosia56 16.07.2017 11:29
Smaczne jedzonko Bożenko;)
Ola1984 16.07.2017 09:16
W takim wydaniu lubię najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak