Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w bułce tartej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
cukier
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w bułce tartej

Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Gotujemy przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy przez ok. 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmujemy patelnię z palnika. Do bułki dodajemy fasolkę. Wszystko mieszamy i przyprawiamy kucharkiem. Podajemy jako przekąskę, jako dodatek do dania głównego, a nawet jako samodzielne lekkie danie obiadowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 22.07.2016 12:25
najbardziej letnia potrawa!
Ela15 28.08.2014 16:18
bardzo lubię
sylwia_sl 23.07.2014 12:24
najlepsza :)
Magula 23.07.2014 08:36
uwielbiam pysznie
Iwusia 22.07.2014 23:29
mniam .... jeszcze w tym roku jej nie jadłam
noninka77 22.07.2014 18:57
Moja ulubiona :) Pyszności :)
jasiek 22.07.2014 18:38
doskonała letnia fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak