Fasolka szparagowa w bułce

Fasolka szparagowa w bułce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    40 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • masło

    2- 3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka szparagowa w bułce

Fasolkę szparagową oczyszczam usuwając z niej końcówki. Wodę zagotowuję w garnku i dodaję do niej oczyszczoną fasolkę. Dodaję odrobinę soli do smaku. Gdy fasolka będzie miękka wyjmuję ją na sitko. Na patelni rozgrzewam masło, dodaję do niego bułkę tartą, a później fasolkę. Całość przez chwilę mieszam, żeby bułka połączyła się z fasolką. Podaję do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Smaczna_B 21.07.2014 15:42
Najlepsza , najsmaczniejsza , po prostu naj...
parysek10 17.07.2012 14:30
proste, a jakże pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat