Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa smażona w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
jajko 2 duże
Czosnek suszony Prymat
przyprawa w płynie
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa smażona w panierce

Kroki postępowania

1
Poprzedniego dnia ugotować al dente fasolkę szparagową - odcedzić, ostudzić i włożyć do lodówki.

Krok 1 - Fasolka szparagowa smażona w panierce foto
2
Jajka wybić do miski, dodać do smaku płynnej przyprawy do zup, sporo pieprzu i granulowanego czosnku - wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do mieszanki fasolkę. Ostrożnie wymieszać tak, aby każdy strączek był mokry od jajka.
Krok 2 - Fasolka szparagowa smażona w panierce foto
3
Fasolę porcjami przekładać do miski z bułką tartą - panierować otrzepując nadmiar bułki.
Krok 3 - Fasolka szparagowa smażona w panierce foto
4
Fasolkę układać na dużej patelni z rozgrzanym olejem. Smażyć na rumiano.

Krok 4 - Fasolka szparagowa smażona w panierce foto
5
Podawać na gorąco z ketchupem, sosem tatarskim, jogurtem, majonezem lub kwaśną śmietaną.
Krok 5 - Fasolka szparagowa smażona w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.08.2017 19:36
Troszkę się trzeba nagimnastykować przy panierowaniu i smażeniu, ale za to po zjedzeniu miałam mniejsze wyrzuty sumienia, niż po klasycznych frytkach ;)
Habibi 30.08.2017 19:34
Jest smaczna i bardzo wciągająca ;)
anka1988 29.08.2017 19:58
fajna, wygląda jak frytki :)
jejkuchnia 29.08.2017 17:18
Musi być pyszna. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak