Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa smażona na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 20 dag
woda 1 litr
sól do smaku
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa smażona na maśle

Fasolę oczyszczamy i gotujemy kilka minut w lekko osolonej wodzie. Fasolka powinna być lekko twarda. Następnie ciepłą przerzucamy na patelnię z rozpuszczonym masłem. Dolewamy trochę wody w której gotowała się fasolka. Nakrywamy pokrywką, którą lekko uchylamy i dusimy przez kilka minut. Gdy woda wyparuje zwiększamy ogień, aby fasolka się zarumieniła. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika6 09.10.2012 07:29
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak