Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa polana sosem serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gram
sól 1 płaska łyżka
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
serek topiony (typu gouda) 100 gram
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa polana sosem serowym

Fasolkę obieramy - odcinamy końcówki i płuczemy, po czym gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Z wody i kostki rosołowej gotujemy bulion. Następnie dodajemy do niego serek topiony i mieszając, gotujemy na wolnym ogniu, aż się rozpuści.
Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody. Gorącą fasolkę wykładamy na półmisek i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.08.2015 12:56
Pyszne danie
Joannasz3190 17.08.2015 12:19
Pysznosci :)
Aleksandra/Olcia 17.08.2015 12:17
robię tak samo sos serowy,jest tani,szybki i pyszny
bertpvd 17.08.2015 10:22
ciekawe połączenie
gosia56 17.08.2015 09:37
na pewno pyszna ;)
IZABELA29 17.08.2015 09:10
takiej nie robiłam
Habibi 17.08.2015 08:37
Pyszna fasolka :) Ja też robię w sosie serowym, ale korzystam głównie z serów pleśniowych :)
Maridka19 17.08.2015 08:29
Pyszne danie :)
w mojej kuchni 17.08.2015 08:07
smaczne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak