Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa pasteryzowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa pasteryzowana

Fasolkę wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut, odcedzić. Z 2 szklanek wody, soli i cukru ugotować zalewę i wrzącą zalać w słoikach fasolkę, zamknąć. Wstawić do garna z wodą, pasteryzować około 1,5 h, ostudzić. Następnego dnia powtórzyć pasteryzację przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.05.2013 14:38
pyszne jadzonko
Iwona51
Iwona51 14.10.2011 10:02
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak