Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa panierowana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa panierowana

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i ugotować na pół miękko w wodzie z solą i posiekanym czosnkiem. Wyjąć z wody, osuszyć, przestudzić.
Krok 1 - Fasolka szparagowa panierowana foto
2
Surowe jajka wlać do miski, dodać sos sojowy, wymieszać widelcem. Fasolkę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Fasolka szparagowa panierowana foto
3
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Fasolka szparagowa panierowana foto
4
Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąska.
Krok 4 - Fasolka szparagowa panierowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.01.2014 19:09
świetna przekąska
IlonaAlbertos 14.09.2013 22:45
Wygląda apetycznie.
romanrafal
romanrafal 22.07.2013 16:54
bardzo dobra,polecam
olkaaa 29.05.2013 07:38
fajna odmiana
kasienka23 28.05.2013 18:02
fajna fasolka, tylko sporo pracy przy niej :)
joanna30 28.05.2013 11:13
Uwielbiam fasolkę, tak przygotowana na pewno jest pyszna :)
msmors 28.05.2013 11:08
smaczna fasolka
Ola1984 28.05.2013 10:40
Bardzo fajna forma podania fasolki. W sezonie mam jej całe mnóstwo na ogródku, więc jemy ją na okrągło :)
marta1221 28.05.2013 10:00
wygląda smakowicie, muszę koniecznie wypróbować :)
w mojej kuchni 28.05.2013 09:09
super smaczna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak