Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa otulona boczkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 250-300 g
boczek wędzony 3-4 plastry lub parzony
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa otulona boczkiem

Fasolkę szparagową umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze, delikatnie ją solimy i gotujemy przez około 40-45 minut (do jej miękkości). Po ugotowaniu odcinamy końce i usuwamy łyko (o ile takowe jest). Na plastrze boczku układamy po około 8 strączków fasolki i zwijamy w rulon. Ruloniki przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy na funkcji - góra przez około 10-12 minut do zarumienienia boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 09.07.2015 14:05
Bardzo smaczne danie:)
ben-ka 09.07.2015 13:56
Może sobie taką zrobię.....moja fasolka nadaje się do zerwania:)
marcia7 09.07.2015 12:21
super przystawka
Franciszek 09.07.2015 11:05
Pięknie podane
Gracer 09.07.2015 09:23
super przepis
berys18 09.07.2015 09:22
smaczna przekąska
olkaaa 09.07.2015 08:57
ciekawy pomysł
Łukasz15 09.07.2015 08:43
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak