Fasolka szparagowa na zimno

Fasolka szparagowa na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • fasolka szparagowa

    50 dkg

marynata

  • olej

    3-4 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • cebula biała

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obieramy z końcówek kroimy na mniejsze kawałki gotujemy w lekko osolonej wodzie .
Po ugotowaniu odsączamy i studzimy.
Przygotowanie marynaty do sałatki.
Natkę pietruszki drobno siekamy .
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki lub słoiczka wlewamy olej i ocet balsamiczny dodajemy pietruszkę i natkę pietruszki dodajemy sól i pieprz i czosnek jeżeli ząbek to przeciskamy przez praskę .
Mieszamy składniki sosu .
Zimną fasolkę polewamy przygotowanym sosem mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły .
Taką fasolkę można podać do obiadu albo do dań z grilla .

POLECAM!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

25.08.2017 16:43
super jedzonko

Róża1

21.08.2017 11:14
wspaniały przepis Gosiu56 :-)

gosia56

13.08.2017 21:38
Polecam bo ta fasolka smakuje rewelacyjnie ;)

anka1988

11.08.2017 12:16
fasolke zazwyczaj podaję na gorąco, na zimno brzmi zachęcająco :)

gosia56

10.08.2017 13:53
Dziękuję Gusia ;)

gosia56

10.08.2017 13:52
Zapraszam Bożenko ;)

Bożena Matuszczyk

10.08.2017 06:40
Wpadam na tą smakowitą fasolkę.;)

gusia1000

09.08.2017 14:41
Dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat