Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimno

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 50 dkg

marynata

olej 3-4 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
cebula biała 1 szt
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimno

Fasolkę obieramy z końcówek kroimy na mniejsze kawałki gotujemy w lekko osolonej wodzie .
Po ugotowaniu odsączamy i studzimy.
Przygotowanie marynaty do sałatki.
Natkę pietruszki drobno siekamy .
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Do miseczki lub słoiczka wlewamy olej i ocet balsamiczny dodajemy pietruszkę i natkę pietruszki dodajemy sól i pieprz i czosnek jeżeli ząbek to przeciskamy przez praskę .
Mieszamy składniki sosu .
Zimną fasolkę polewamy przygotowanym sosem mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły .
Taką fasolkę można podać do obiadu albo do dań z grilla .

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.08.2017 16:43
super jedzonko
Róża1 21.08.2017 11:14
wspaniały przepis Gosiu56 :-)
gosia56 13.08.2017 21:38
Polecam bo ta fasolka smakuje rewelacyjnie ;)
anka1988 11.08.2017 12:16
fasolke zazwyczaj podaję na gorąco, na zimno brzmi zachęcająco :)
gosia56 10.08.2017 13:53
Dziękuję Gusia ;)
gosia56 10.08.2017 13:52
Zapraszam Bożenko ;)
Bożena Matuszczyk 10.08.2017 06:40
Wpadam na tą smakowitą fasolkę.;)
gusia1000 09.08.2017 14:41
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak