Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
cebulka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
sól
ocet balsamiczny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimno

Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w posolonej wodzie do miękkości. Po ugotowani odcedzamy i odstawiamy do stygnięcia. Do salaterki wlewamy 2 łyżki octu balsamicznego, dodajemy szczyptę soli i trochę pieprzu, mieszamy i dodajemy 3 łyżki oliwy. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę z czosnkiem i posiekaną natkę pietruszki, wszystko mieszamy. Łączymy z chłodną fasolką, mieszamy i odkładamy do lodówki na około 3-4 godziny. Podajemy jako dodatek do mięsa, również wyśmienicie smakuje do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 17.07.2014 18:00
pomysłowe inne podanie
gosia561 17.07.2014 17:46
ciekawa jest taka na zimno
Kuchenka 18.08.2013 20:48
danie ok .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak