Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 kg
woda 1 l
sól 4 dag
cukier 2-3 dag
Kwas cytrynowy Prymat 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimę

Fasolkę umyć, odciąć konce, wrzucić do osolonej wody, gotować 2-4 minuty, odcedzić.
Z wody, soli, cukru i kwasku ugotować zalewę. Fasolkę układać w słoikach i zalac wrzacą zalewą. Słoiki od razu zamykac i pasteryzować w temp. 95 stopni przez 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gubalina 03.05.2011 13:26
pysznioe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak