Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na parze z pieprzem cytrynowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 15 dag
fasolka szparagowa zielona 15 dag
masło 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta do smaku
sól 1 szczypta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na parze z pieprzem cytrynowym

Umytą , oczyszczoną fasolkę i obciętymi końcówkami ułożyć w garnku do gotowania na parze . Zagotować wodę w dolnym garnku pod fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) .
Rozgrzać masło na patelni . Dodać szczyptę pieprzu cytrynowego i soli morskiej . Na rozgrzane masło włożyć fasolkę i zamieszać by się pokryła przyprawami z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 22.11.2013 18:26
ja uwielbiam fasolkę szparagową!
cukiereczek 22.11.2013 18:07
lubię fasolkę szparagową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak