Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA "INACZEJ"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 KG
czosnek 4 ZĄBKI
ser żółty 20 DKG
sól do smaku
ocet balsamiczny 2 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA "INACZEJ"

Fasolkę obieramy (obcinamy końcówki) i gotujemy w osolonej wodzie-gotujemy aż będzie miękka i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy wyciśniętę ząbki czosnku. Na patelnię wrzucamy ugotowaną fasolkę, całość zalewamy octem balsamicznym,wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy starty żółty ser. Mieszamy wszystko razem aż do rozpuszczenia się sera.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.07.2014 12:07
prosty i szybki przepis;)
Lidzia 09.07.2014 09:04
Bardzo lubię fasolkę szparagową, ale w takiej postaci jeszcze nie jadłam. Pora spróbować.
dodi 09.07.2014 09:00
jestem ciekawa smaku
martula799 08.07.2014 23:15
a przy tym jaki prosty ;)
Iwusia 08.07.2014 23:15
inaczej i smaczniej :)
krokus 08.07.2014 22:47
ciekawy przepis , wart wypróbowania ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak