Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 300 gram
fasolka szparagowa 300 gram
marchewki 10 sztuk (młode)
masło klarowane 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę umyć i poodcinać z niej końcówki.
Gotować w osolonej wodzie, aż zmięknie, odcedzić.
Marchewki oskrobać, ugotować al dente i również odcedzić
Na patelni rozgrzać masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę przesmażyć, uważając aby czosnek się nie przypalił.
Dodać fasolkę i marcheweczki, delikatnie podsmażyć, mieszając aby warzywa obtoczyć w maśle.
Na koniec dodać bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.07.2014 15:42
pyszny dodatek do II dania
gosia561 17.07.2014 17:47
ale kolorowo
ZEWA 16.07.2014 14:55
Uwilebiam fasolkę, niestety nie mam swojej a w sklepach jest bardzo droga w tym roku 10 zł to satnowczo za dużo. Zwłaszcza gdy wszyscy domownicy lubią.
berys18 16.07.2014 07:52
bardzo apetycznie
Sylwia26 15.07.2014 21:17
ale pyszności
slonko888 15.07.2014 20:51
mmm uwielbiam
magdziorka6 15.07.2014 20:25
nabrałam ochoty na fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak