Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło 2 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Na patelni zarumienić bułkę tartą z masłem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną pietruszkę. Dodać wszystko do ugotowanej fasolki, przykryć naczynie, potrząsnąć i jeszcze chwilę podgrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 13.10.2013 11:26
lubię taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak