Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 gr
bułka tarta pikantna 5 łyżek
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, by była 'al dente'. Czosnek obrać i pokroić drobniutko. Można też przecisnąć przez praskę.
Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni. Wrzucić czosnek i przez chwilę smażyć. Wrzucić fasolkę, wymieszać w oleju i czosnku i trzymać chwilę na patelni.
Rozgrzać oliwę, dodać bułkę. Smażyć przez chwile.
Fasolkę wyłożyć na talerz i polać bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 31.07.2012 14:09
robię podobną
Megi 30.07.2012 10:32
tak też jest smacznie:)
SmacznaPyza 29.07.2012 15:28
wolę z masłem i bułką
SmacznaPyza 29.07.2012 15:28
wolę z masłem i bułką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak