Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka smażona na maśle z bułka tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 400 g
masło 2 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
przyprawa w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka smażona na maśle z bułka tartą

Fasolkę oczyszczamy, odkrajmy końce, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Na koniec gotowania solimy łyżeczką soli i po 5 minutach odcedzamy. Fasolkę kroimy na słupki. Na dużej patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę, dodajemy bułkę tartą i przyprawę w płynie. Przesmażamy na złoto i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.09.2014 18:43
uwielbiam taką fasolkę
gibli 23.09.2014 08:25
pyszności:)
Adamorek 21.09.2014 15:21
taka jest najlepsza
pestka 21.09.2014 10:35
bardzo smaczne danie - lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak