Fasolka smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

  • fasolka zielona

    40 dag
  • rosół

    2 łyżki
  • mięso mielone

    5 łyżek
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • wódka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kawałki fasolkę bez ogonków i włókien smażyć, mieszając, na mocno rozgrzanym oleju przez 2 minuty. Wlać rosół, dusić minutę, ciągle mieszając. Zmniejszyć płomień i dusić przez 4-5 minut na małym ogniu, później fasolkę wybrać łyżką cedzakową i odstawić. Na rozgrzany olej włożyć mięso uformowane w małe kulki oraz imbir. Mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Wlać sos sojowy, cukier i wódkę, wszystko wymieszać. Smażyć, ciągle mieszając, dodać fasolkę i dokładnie wymieszać z innymi składnikami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.11.2013 10:49
rewlacja jak dla mnie
maciek7 20.08.2011 20:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat