Fasolka prawie po bretońsku

Fasolka prawie po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    250 g
  • cienka kiełbasa

    3 małe pętka
  • wędzony boczek

    10 plastrów
  • cebula

    2
  • marchewka

  • przecier pomidorowy

    500 g
  • pieprz czarny mielony

  • słodka papryka

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namaczamy na noc. Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy ją. Zalewamy wodą i zagotowujemy wraz z drobno pokrojoną marchewką. Przyprawiamy do smaku i na małym ogniu gotujemy aż fasola będzie miękka. Co jakiś czas mieszamy. Cebulę siekamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Podsmażamy kolejno na patelni cebulę,kiełbasę i pokrojony w paski boczek. Przekładamy wszystko do fasoli. Wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Podajemy z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

daria2911

23.09.2012 16:07
pycha

Sylwia56

23.09.2012 15:20
ja i tak bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat