Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka poŻarska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kiełbasa śląska 2 pętka
ząbki czosnku 2 szt
olej 2 łyżki
fasolka szparagowa 200 g
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
mleko kokosowe 100 ml
przyprawy 1 łyżka (5 smaków)
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
fasola biała z puszki 200 g
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka poŻarska

Pokrojoną w piórka cebulę, szklimy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, posiekany czosnek i smażymy na niewielkim ogniu przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans.
Papryki kroimy w 2-3 cm paski. Dodajemy do całości razem z fasolą i dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:52
Świetne i sycące danie!
cukiereczek 14.10.2017 20:28
sycące i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak