Fasolka pomidorowa

Fasolka pomidorowa

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Fasolka w sosie pomidorowym z wędzonym boczkiem. Danie proste do przygotowania, a jednocześnie pyszne i sycące. To propozycja dla wszystkich, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, ale cenią sobie smaczne posiłki. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała z puszki

    400 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w kostkę

    200 gramów
  • cebula posiekana

    1 sztuka
  • czosnek (roztarty)

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżka
  • rosół

    1 szklanka
  • pomidory pelati

    200 gramów
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól morska Prymat w młynku

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka pomidorowa

1. W rondlu na oleju smażymy boczek, cebulę, czosnek.

2. Po chwili dodajemy musztardę, przecier pomidorowy.

3. Wlewamy rosół oraz dodajemy pomidory i Przyprawę do dań z fasoli.

4. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. 

5. Następnie dodajemy fasolę, gotujemy, mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku.

6. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat