Fasolka pomidorowa

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Fasolka w sosie pomidorowym z wędzonym boczkiem. Danie proste do przygotowania, a jednocześnie pyszne i sycące. To propozycja dla wszystkich, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, ale cenią sobie smaczne posiłki. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała z puszki

    400 gramów
  • boczek wędzony pokrojony w kostkę

    200 gramów
  • cebula posiekana

    1 sztuka
  • czosnek (roztarty)

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżka
  • rosół

    1 szklanka
  • pomidory pelati

    200 gramów
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól morska Prymat w młynku

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W rondlu na oleju smażymy boczek, cebulę, czosnek.

2. Po chwili dodajemy musztardę, przecier pomidorowy.

3. Wlewamy rosół oraz dodajemy pomidory i przyprawę do gulaszu.

4. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. 

5. Następnie dodajemy fasolę, gotujemy, mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku.

6. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat