Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka pomidorowa

3.0
(17)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Fasolka w sosie pomidorowym z wędzonym boczkiem. Danie proste do przygotowania, a jednocześnie pyszne i sycące. To propozycja dla wszystkich, którzy nie lubią spędzać w kuchni zbyt wiele czasu, ale cenią sobie smaczne posiłki. 

Składniki:

fasola biała z puszki 400 gramów
boczek wędzony pokrojony w kostkę 200 gramów
cebula posiekana 1 sztuka
czosnek (roztarty) 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
rosół 1 szklanka
pomidory pelati 200 gramów
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
olej rzepakowy 2 łyżki
sól morska Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka pomidorowa

1. W rondlu na oleju smażymy boczek, cebulę, czosnek.

2. Po chwili dodajemy musztardę, przecier pomidorowy.

3. Wlewamy rosół oraz dodajemy pomidory i Przyprawę do dań z fasoli.

4. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. 

5. Następnie dodajemy fasolę, gotujemy, mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku.

6. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak