Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po brytońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 paczki
kiełbasa zwyczajna 3 laski
cebula 1 szt
boczek 8 plastrów
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat do smaku
mąka do smaku
marchewka 2 szt.
pietruszka do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po brytońsku

Fasolkę moczymy całą noc,następnie w tej samej wodzie gotujemy ją i dodajemy podsmażoną wędlinę z cebulą i przyprawić,w misce robimy zasmażkę z masła i mąki i dolewamy do fasolki.Kiedy fasolka już zmięknie dajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy przyprawą do dań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.02.2013 00:03
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak