Fasolka po bretońsku z papryką

Fasolka po bretońsku z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa cienka

    1 laska
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • kminek

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • tłuszcz

  • mąka

    1 łyżka
  • fasola Jaś

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
Fasolę płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Następnie wrzucamy liść, ziele oraz kminek, wsypujemy kucharek i gotuejmy około 30-40 minut.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
Paprykę kroimy na drobno, podobnie marchewkę i cebulę. Wrzucamy warzywa do gotującej się fasoli. Gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Lekko podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy pod koniec gotowania wraz z pokrojonymi pomidorami.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
Z mąki i odrobiny tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do fasoli. Doprawiamy do smaku pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 09.03.2014 13:04
świetna fasolka :)
Motorek 17.12.2013 07:46
fajna fasola
Seba 03.11.2013 11:23
fajny pomysł
Dorota59 21.05.2013 18:42
smakowitości
Jodaj 12.02.2013 10:13
pyszna :)
aisza1 13.01.2013 10:40
mniam
Dorian 30.11.2012 19:18
pycha
olkaaa 10.10.2012 11:02
też taką robię
caralajna 01.10.2012 10:26
pyszne :)
kate.500 01.10.2012 08:23
pysznosc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat