Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z papryką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
kiełbasa cienka 1 laska
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kminek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
tłuszcz
mąka 1 łyżka
fasola Jaś 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z papryką

Kroki postępowania

1
Fasolę płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Następnie wrzucamy liść, ziele oraz kminek, wsypujemy kucharek i gotuejmy około 30-40 minut.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
2
Paprykę kroimy na drobno, podobnie marchewkę i cebulę. Wrzucamy warzywa do gotującej się fasoli. Gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Lekko podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy pod koniec gotowania wraz z pokrojonymi pomidorami.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku z papryką foto
3
Z mąki i odrobiny tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do fasoli. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.03.2014 13:04
świetna fasolka :)
Motorek 17.12.2013 07:46
fajna fasola
Seba 03.11.2013 11:23
fajny pomysł
Dorota59 21.05.2013 18:42
smakowitości
Jodaj 12.02.2013 10:13
pyszna :)
aisza1 13.01.2013 10:40
mniam
Dorian 30.11.2012 19:18
pycha
olkaaa 10.10.2012 11:02
też taką robię
caralajna 01.10.2012 10:26
pyszne :)
kate.500 01.10.2012 08:23
pysznosc
motyl 28.09.2012 10:07
super
RenataZ-et 27.09.2012 19:58
świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak