Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU WG HANI

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 500 g
Kucharek przyprawa do potraw
liście selera
kiełbasa 5 lasek
cebula biała 3 sztuki
koncentrat pomidorowy
mąka 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz biały mielony Prymat
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU WG HANI

Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy chłodną przegotowaną wodą na noc. Do garnka wkładamy fasolę, kostki bulionowe (np. wołowe), posypujemy kucharkiem i posiekanymi liśćmi selera zalewamy wodą i gotujemy aż fasolka będzie miękka. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy w pólksiężyce. Obraną cebulę kroimy również w pólksiężyce. Podsmażamy kiełbasę i cebulę. Kiedy fasolka jest już lekko miękka dokładamy podsmażoną cebulę i kiełbasę, gotujemy razem. Koncentrat pomidorowy rozprowadzamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody i dokładnie mieszamy ze wszystkimi składnikami. Mąkę rozprowadzamy w małej ilości wody, zagęszczamy nią fasolkę. Przyprawiamy do smaku Maggi i pieprzem białym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 25.04.2012 00:14
uwielbiam
kamyk 28.01.2012 17:22
lubi?
Izabela/bella81 12.10.2011 23:33
bardzo lubię :)
ajres 05.09.2011 22:34
ja tez
ajres 05.09.2011 22:34
ja tez
pawel6 19.08.2011 19:37
Uwielbiam fasolkę po bretońsku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak