Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 2 laski
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
cebula biała 1 sztuka
woda 1 szklanka
mąka 1,5 łyżki
oliwa do smażenia
fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku na szybko

Na samym początku obrać cebulę i pokroić ją na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Wrzucić cebulę, zeszklić ją, a następnie dodać kiełbasę. Wszystko razem przysmażyć. Do garnka wrzucić fasolę z puszki, pokrojone pomidory z puszki. Dolać trochę wody(1/2 szklanki), podsmażoną cebulę z kiełbasą. Wszystko razem wymieszać i gotować. Przyprawić do smaku+ dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli ktoś lubi gęstą fasolkę najlepiej zaciągnąć powyższą fasolkę wodą(1/2 szklanki ) wymieszaną z mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak