Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa 40 dkg
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 4-5 łyżek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę \"jaś\" namoczyć na ok.4-5h, później w tej samej wodzie gotować fasolę. Dodać podsmażoną i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Cebulę podsmażyć i również dodać do fasoli. Dodać liść laurowy, gotować do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy , majeranek, sól i pieprz. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak