fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka

    1 woreczek
  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    2 szt.
  • por

    1 garść
  • przecier pomidorowy

    0,5 słoika
  • woda

    1,5 litr
  • kiełbasa zwyczajna

    1 laska
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zasmażka mąka

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę moczymy dzień przed. Do gotującej fasoli wrzucamy pokrojoną w plastry marchewkę, pietruszkę, pora dodajemy kiełbasę, cebule podbijamy zasmażką, przyprawiamy i smacznego..;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiertlo102 26.11.2010 08:54
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat