Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1/2 kg
cebula 1 szt.
fasola biała 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyc na noc,w dużej ilości wody.Następnego dnia ugotowąc w wodzie z kostka rosołową(2szt.).Boczek pokroic w kostkę i stopic na patelni.Wrzucic drobno posiekana cebule ,podsmażyc na złoty kolor.Boczek z cebulka przełożyc do fasolki,włożyc przecier(1szt dużego),zamieszać ,zagotować:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 18.01.2012 15:20
bardzo lubię
agata1722
agata1722 20.07.2011 10:41
bardzo lubię
rakow2
rakow2 26.04.2011 15:51
lubię tę potrawę i to bardzo
beata.81 29.04.2010 13:06
naprawdę pycha ;) polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak