fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt.
  • fasola biała

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyc na noc,w dużej ilości wody.Następnego dnia ugotowąc w wodzie z kostka rosołową(2szt.).Boczek pokroic w kostkę i stopic na patelni.Wrzucic drobno posiekana cebule ,podsmażyc na złoty kolor.Boczek z cebulka przełożyc do fasolki,włożyc przecier(1szt dużego),zamieszać ,zagotować:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 18.01.2012 15:20
bardzo lubię
agata1722 20.07.2011 10:41
bardzo lubię
rakow2 26.04.2011 15:51
lubię tę potrawę i to bardzo
beata.81 29.04.2010 13:06
naprawdę pycha ;) polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat