Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
boczek wędzony 150 gram
cebula 2
kiełbasa 150 gram
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
sól i pieprz
cukier
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namocz przez noc.
Następnego dnia gotujemy w lekko osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę,a kiełbasę w półplasterki.Podsmażamy na patelni. W między czasie kroimy cebulę w kostkę. Dodajemy do zawartości patelni i jeszcze chwilę smażymy.
Do mięsa dodajemy słodką paprykę i czosnek,mieszamy.
Zawartość patelni dodajemy do gotującej się fasoli. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 13.09.2016 08:47
uwielbiam :)
Ela15 18.01.2016 17:11
apetycznie wygląda
Ewa Wojtaszko 04.01.2016 15:30
czas nadrobić zaległości :)
agnieszka214 04.01.2016 11:31
Niema jak fasolka
wwwiolka 04.01.2016 11:29
Bardzo fajny przepis.
JulkaTomeczek 04.01.2016 11:19
Uwielbiam taką fasolkę
ben-ka 04.01.2016 10:44
Jak ja dawno jej nie robiłam............
bertpvd 04.01.2016 10:13
Pyszna fasolka ! Muszę zrobić
kd045 04.01.2016 10:09
wygląda pysznie ;)
Kasnaj 04.01.2016 09:48
pyszna fasolka
pestka 04.01.2016 09:48
lubię taki obiad
Małgorzata92 04.01.2016 09:41
Jedna z moich ulubionych potraw :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak