Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
kiełbasa 50 dag
Kostki rosołowe Kucharek szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Majeranek suszony Prymat łyżeczka
Bazylia suszona Prymat łyżeczka
Czosnek suszony Prymat łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
chili Prymat
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

1. Fasolkę moczymy w wodzie i zostawiamy najlepiej na całą noc. Po tym czasie odlewamy wodę , wlewamy nową, dodajemy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. W połowie gotowania dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, majeranek i bazylię.
2.Fasolkę doprawiamy czosnkiem, obiema paprykami i dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze około 5 minut. 2 łyżki mąki rozpuszczamy w 3 łyżkach śmietany, dodajemy 3 łyżki gorącego wywaru, mieszamy i dodajemy do fasolki. Dekorujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 25.08.2015 20:50
pycha! aż zgłodniałam..
agaK. 25.08.2015 18:16
Uwielbiam, tylko ja zawsze podsmażam kiełbaskę, lubię jak jest chrupiąca.
Ania67 25.08.2015 18:03
Wprost uwielbiam
IZABELA29 25.08.2015 17:53
pyszna jak zawsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak