Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 kg
cebula 3 sztuki
pomidorki koktajlowe szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kiełbasa 30 cm
sos pomidorowy szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
mąka 2 łyżki
śmietana 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć w wodzie przez całą noc. Odlać wodę, w której się moczyła, zalać świeżą i gotować z liśćmi laurowymi i zielem, aby zmiękła.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Pomidorki pokroić na połówki. Kiełbasę pokroić w pół talarki, cebulę w kostkę,
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
podsmażyć najpierw cebulę a później kiełbasę na patelni. Gdy fasola zmięknie, dodać podsmażoną kiełbasę i cebulę, dodać koncentrat pomidorowy oraz sok/passatę.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Dorzucić pokrojone pomidorki koktajlowe oraz szczypiorek. Całość doprawić do smaku, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak