Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku:)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dkg
kiełbasa 50 dkg
koncentrat pomidorowy 70 gram
cebula 2 szt
sól
pieprz
oregano
pomidory krojone z puszki 1 op
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku:)

Kroki postępowania

1
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie i zostawiam na całą noc.
Następnie wsypuję do niej łyżeczkę oregano i soli i gotuję do miękkości.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku:) foto
2
Na patelnię wlewam łyżkę oleju, dokładam pokrojoną
w kostkę cebulkę i kiełbaskę, podsmażam.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku:) foto
3
Podsmażoną wędlinkę wrzucam do fasolki, dokładam pomidory z puszki
i koncentrat, doprawiam solą i pieprzem.
Smacznego
Krok 3 - Fasolka po bretońsku:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.03.2014 14:52
pysznie wygląda, narobiłaś mi smaków
Iwusia 01.03.2014 20:14
dawno nie jadłam :)
gibli 23.02.2014 08:59
dobra fasolka
adelajda 22.02.2014 17:10
dla mojego męża super danie :)
Lidka19880 22.02.2014 15:29
koniecznie muszę zrobić z tego przepisu
jowant 22.02.2014 13:31
uwielbiam ją:D
Agata3 22.02.2014 12:37
bardzo lubię :)
Konczi 22.02.2014 12:11
:) wspaniale, mam na nią ochotę straszną ... szczególnie ten dodatek oregano w fasolce dla mnie jest rewelacyjny ....
Czyki 22.02.2014 12:08
Tak Konczi:)zapraszam:)
Konczi 22.02.2014 12:06
Pyszna !!! Dla mnie porcyjka jest ? :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak