fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    500 gram
  • mąka

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    100 gram
  • kiełbasa

    200 gram
  • majeranek

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczymy przez noc. Następnie gotujemy w wodzie z moczenia dodając do niej przyprawy do smaku.
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą na oliwie i dodajemy do gotującej się fasoli.
Gotujemy aż fasola będzie miękka. Pd koniec dodajemy przecier pomidorowy i podsmażoną na oleju ze smażenia kiełbasy mąkę i zagotowujemy.
Doprawiamy do smaku.
Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlenka.S 01.02.2014 17:47
też bardzo lubię
sanielcia 01.02.2014 16:42
fasolka w moim ulubionym wydaniu :)
idealme 01.02.2014 15:34
bardzo smaczne! :)
norweska20 01.02.2014 14:27
bardzo lubię
Agata3 01.02.2014 14:27
lubię taką;)
Czyki 01.02.2014 14:26
Ale narobiłaś mi ochoty tą swoją fasolką:):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat