Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 500 gram
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 100 gram
kiełbasa 200 gram
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy przez noc. Następnie gotujemy w wodzie z moczenia dodając do niej przyprawy do smaku.
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą na oliwie i dodajemy do gotującej się fasoli.
Gotujemy aż fasola będzie miękka. Pd koniec dodajemy przecier pomidorowy i podsmażoną na oleju ze smażenia kiełbasy mąkę i zagotowujemy.
Doprawiamy do smaku.
Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 01.02.2014 17:47
też bardzo lubię
sanielcia 01.02.2014 16:42
fasolka w moim ulubionym wydaniu :)
idealme 01.02.2014 15:34
bardzo smaczne! :)
norweska20 01.02.2014 14:27
bardzo lubię
Agata3 01.02.2014 14:27
lubię taką;)
Czyki 01.02.2014 14:26
Ale narobiłaś mi ochoty tą swoją fasolką:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak