Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kilograma
kiełbasa 2 laski
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasole zalewamy zimną wodą i zostawiamy na 12 godz do namoczenia.

Namoczoną fasole gotujemy, aż będzie miękka.

Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podsmażoną kiełbasę dodajemy do fasolki, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy – wszystko razem mieszamy i gotujemy.

Zasmażka:

Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę, mieszamy. Następnie dolewamy zimną wodę, bardzo szybko i dokładnie mieszamy. Gotową zasmażkę dodajemy do fasolki. Przyprawiamy do smaku.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 19.10.2015 22:38
smakowita fasolka
PIOTR11 01.02.2014 09:04
apetycznie zrobiona
Kuchenka 31.01.2014 10:19
smaczna jest :)
natalia.doradca 31.01.2014 09:47
Taką lubię:)
Megg 31.01.2014 01:27
Pyszna fasolka
probofka 31.01.2014 00:20
ajjj dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak