Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna domowa fasolka

Składniki:

fasola 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
majeranek 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
pietruszka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
kiełbasa śląska 2 sztuki

Porada

Do smaku możemy dodać ketchup.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namaczamy przez noc. Następnego dnia gotujemy w lekko osolonej wodzie z marchewką i pietruszką. Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się fasoli. Gotujemy jeszcze przez chwilkę. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 29.01.2019 13:27
Jedna z moich ulubionych potraw:) Oprócz majeranku dodaję do niej jeszcze tymianek.
Babeczka35 28.01.2019 14:46
Sycąca i smaczna zupa :) Dawno takiej nie jadłam.
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:24
No to ja się wpraszam na porcyjkę zupki.;)
bietka 22.01.2019 10:16
Bardzo smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak