Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna domowa fasolka
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 opakowanie
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • majeranek

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pietruszka

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    1 opakowanie
  • kiełbasa śląska

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namaczamy przez noc. Następnego dnia gotujemy w lekko osolonej wodzie z marchewką i pietruszką. Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się fasoli. Gotujemy jeszcze przez chwilkę. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy.

Do smaku możemy dodać ketchup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 29.01.2019 13:27
Jedna z moich ulubionych potraw:) Oprócz majeranku dodaję do niej jeszcze tymianek.
Babeczka35 28.01.2019 14:46
Sycąca i smaczna zupa :) Dawno takiej nie jadłam.
Bożena Matuszczyk 22.01.2019 10:24
No to ja się wpraszam na porcyjkę zupki.;)
bietka 22.01.2019 10:16
Bardzo smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat