Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szkl
pomidory krojone z puszki 1 puszka
parówki 5 szt
sól do smaku
pieprz
papryka mielona
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę należy przez noc pomoczyć w wodzie.
Na drugi dzień obgotować, żeby była dość miękka, ale nie rozpadająca się. (Ja gotuję zawsze w tej samej wodzie, a po ugotowaniu odlewam nadmiar, zostawiam tylko trochę)
Następnie dodaję do niej pomidory z puszki i duszę razem ok 20minut
Parówki kroimy (ja miałam takie ze słoika) i podsmażamy delikatnie.
Podsmażone parówki dorzucam do fasolki i duszę jeszcze ok 10 minut.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką sypaną i majerankiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 29.10.2013 14:58
Uwielbiam to danie;)
Kolorowa 12.10.2013 15:51
MMmm ale ładnie się prezentuje ;)
halina17 26.07.2013 12:19
Dobra fasolka -lubię.
magduś83 01.07.2013 23:35
bardzo lubię taką fasolkę, ta też pewnie jest pyszna :)
wiola333 01.07.2013 16:50
ależ pysznie
cukiereczek 01.07.2013 16:40
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak