Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szkl
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • parówki

    5 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • papryka mielona

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę należy przez noc pomoczyć w wodzie.
Na drugi dzień obgotować, żeby była dość miękka, ale nie rozpadająca się. (Ja gotuję zawsze w tej samej wodzie, a po ugotowaniu odlewam nadmiar, zostawiam tylko trochę)
Następnie dodaję do niej pomidory z puszki i duszę razem ok 20minut
Parówki kroimy (ja miałam takie ze słoika) i podsmażamy delikatnie.
Podsmażone parówki dorzucam do fasolki i duszę jeszcze ok 10 minut.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem, papryką sypaną i majerankiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 29.10.2013 14:58
Uwielbiam to danie;)
Kolorowa 12.10.2013 15:51
MMmm ale ładnie się prezentuje ;)
halina17 26.07.2013 12:19
Dobra fasolka -lubię.
magduś83 01.07.2013 23:35
bardzo lubię taką fasolkę, ta też pewnie jest pyszna :)
wiola333 01.07.2013 16:50
ależ pysznie
cukiereczek 01.07.2013 16:40
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat