Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 opakowania suchej fasoli

  • 2 duze cebule

  • 25 dag surowego wędzonego bocz

  • 50 dag kiełbasy

  • majeranek

  • pieprz

  • sól

  • koncentrat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie umyć, zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę odcedzić, włożyć do garnka i zalać wodą, wstawić na ogień. Boczek, kiełbasę, i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do gotującej się fasolki. Dodać przyprawy do smaku stale mieszając. Smak powinien być lekko pikantny. Dodać koncentrat lub pomidory w puszce, można również dodać troszkę mąki. Oprószyć potrawę majerankiem i gotować od czasu do czasu mieszając jeszcze przez 5-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat