Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 opakowania suchej fasoli
2 duze cebule
25 dag surowego wędzonego bocz
50 dag kiełbasy
majeranek
pieprz
sól
koncentrat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę dokładnie umyć, zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę odcedzić, włożyć do garnka i zalać wodą, wstawić na ogień. Boczek, kiełbasę, i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do gotującej się fasolki. Dodać przyprawy do smaku stale mieszając. Smak powinien być lekko pikantny. Dodać koncentrat lub pomidory w puszce, można również dodać troszkę mąki. Oprószyć potrawę majerankiem i gotować od czasu do czasu mieszając jeszcze przez 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak