Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Fasolka Jasiek 700 gram
cebula 3 sztuki
mąka 2 łyżki
marchewka 1-2 sztuka
pietruszka 1-2 sztuki
czosnek 1 ząbek
olej
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
wywar z fasoli 1/2 szklanki
zielenina
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
parówki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać 2,5 litra wody i zostawić na noc.
Następnie fasolę gotować do miękkości w tej samej wodzie z pokrojoną marchewką i pietruszką. (odlać 1/2 wywaru z fasoli)
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Cebulę podsmażyć na oleju dodać mąkę, koncentrat i wywar z fasoli - wymieszać
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Zasmażkę przelać do fasoli i dodać pokrojoną kiełbasę lub parówki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
4
Gotować całość ok 5 minut, doprawić do smaku i dodać zieleninę
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto
5
Gotowa fasolka.
Krok 5 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 06.03.2013 07:26
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak