Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1/2 kg
kiełbasa zwyczajna 1 kg
pomidory krojone z puszki
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć na noc w 1.5 l wody. Po tym czasie gotować aż do miękkości (w wodzie w której się moczyła),na małym ogniu.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbasę pokroić w dużą kostkę, cebulę pokroić w małą kostkę , przysmażyć razem. Dodać do fasoli.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Dodać pomidory z puszki razem z zalewą, przyprawę do fasoli, majeranek, sól, pieprz . wymieszać gotować jeszcze 10 min. Podawać z bułeczką. Smacznego!
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.09.2013 07:47
już dawno nie robiłam
IwonaKa 26.08.2013 18:09
świetna na Twoja fasolka,zjadłabym chętnie
pestka 07.07.2013 09:21
super bardzo lubię taka fasolkę
Alex_M 10.06.2013 15:22
lubie taka fasolke
Magdalena1110 24.05.2013 20:26
zjadłabym taką
Neetka90 11.05.2013 20:47
ale bym teraz zjadła
Iwusia 26.04.2013 22:23
pyszna fasolka
pajbek 06.03.2013 19:59
Oj, dawno nie jadłam takiej fasolki :-)
EWI 19.02.2013 16:47
lubię
Magda24 19.02.2013 14:12
zawsze mi smakuje :)
Laila2786 19.02.2013 13:41
uwielbiam fasolkę
Kuchareczka2 19.02.2013 13:21
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak